Regulament


INFORMAȚII UTILE
Locatia : lacul Tocile 2 și lac puiet - jud Sibiu
Perioada de desfasurare : 16 - 17 octombrie 2015 (vineri-sambata)
Locuri disponibile : 6 locuri pe lacul 2 - pescuit crap și 6 pe lacul de puiet - pescuit la pluta
Echipa: 2 pescari/pescuit crap fund (echipele sunt formate din doi pescari din care: 1 cadru didactic + 1 student)

1 pescar/pescuit stationar (pluta)
Taxa participare : 60 lei/echipa pentru pescuit crap
30 ron/pescar pentru pescuit pluta
Organizator: Asociatia ALUMNI - Facultatea de Stiinte Economice
Persoana de contact : Eugen Popescu

PLATA TAXEI:
Se achită direct la secretariatul ID (sala EP3) situat la parterul Facultatii de Științe Economice (Calea Dumbrăvii, nr 17)
Inscrierea pe lista se face doar dupa achitarea integrala a taxei.
Tragerea la sorti si a standurilor se face in ordinea achitarii taxei de participare .

PROGRAMUL CONCURSULUI:
-adunarea participantilor – vineri 16 octombrie la ora 08.00; orele 09.30 tragerea la sorti a standurilor si prezentarea regulamentului;
-intre 10.00 si 10.30 echipele se campeaza pe standuri, sondeaza apa, dar NU pot pescui;
-START la ora 10.30;
-vineri ora 10.30 – sambata ora 14.00, competitie in desfasurare;
-sambata ora 14.00 finalul competitiei. Daca o echipă se află în drill la momentul incheierii concursului, se mai acordă 15 minute pentru scoaterea peștelui.
* poate suferi modificari

REGULAMENTUL COMPETIȚIEI/SANCȚIUNI:
1. Tot peștele prins, indiferent de specie sau greutate, se eliberează fără excepție!
2. Se punctează crap, scoicar și cteno de orice greutate.
3. Se pescuiește cu 4 lansete de echipă (în stand se pot ține pregătite un număr nelimitat) / (ELIMINARE)
4. Zilnic se fac 2 cantariri oficiale la orele : 12 – 14 si 18-20. Noaptea nu se fac cantariri, concurentii avand obligatia de a pastra pestii in deplina siguranta pana la urmatorul cantar. Comisia de arbitrii poate stabilii cantariri intermediare in functie de situatia capturilor de pe lac.
5. La cantarire participa OBLIGATORIU un vecin de stand.
6. Camparea se face in functie de configuratia malului.
7. Participantii au voie sa intre in apa pana la genunchi pentru a lega sacii de pastrare la pichet sau pentru folosirea minciogului. / (AVERTISMENT)
8. Se vor folosi OBLIGATORIU: un singur carlig pe montura, nada atasata firului de par si monturi care sa elibereze usor plumbul in caz de rupere / (DEPUNCTARE 5 KG)
9. Momeala vie este interzisa la nadit. Cerealele vor fi fierte sau inmuiate in prealabil / (ELIMINARE)
10. Nadirea grea se poate efectua doar intre orele 10.30-19.00, nadirea usoara se poate face oricand / (DEPUNCTARE 10 KG)
11. Este permisa folosirea momitorului de orice fel ( feeder, arc ), precum si folosirea pastei pe plumb.
12. Sunt obligatorii: salteaua de recepție/primire, spray antiseptic, minciog cu deschidere mare și plasă fină, minim 2 saci pentru pastrare de echipa.
13. Pestii peste 5 kg se tin cate unul in sac. Concurentii sunt obligati sa-si ia toate masurile pentru a asigura siguranta si integritatea pestilor capturati. La primul peste mort sau ranit (din vina concurentilor) echipa in cauza va fi DEPUNCTATA cu 10 kg, iar daca situatia se va repeta,echipa va fi ELIMINATA din competitie.
14. In timpul drilului la un pește mare, dacă este cazul, pescarii vecini vor scoate lansetele din apa, firesc și sportiv.
15. Este interzisa folosirea oricarui tip de sonar sau barca pentru nadire. / (ELIMINARE)
16. Este permisa circulatia participantilor intre standuri intre orele 8 - 23, iar tot in aceasta perioada sunt acceptati si posibilii vizitatori, dar fara masini pe pista de concurs. / (DEPUNCTARE 10 KG).
17. Vizitarorii au acces nelimitat in zona filigoriei/gratarului cu respectarea conditiilor de liniste fara a deranja standurile pescarilor.
18. Intre orele 23 – 08 este permisa vizitarea standurilor doar de catre arbitrii/organizatori. Orice vizita in acest interval de timp – AVERTISMENT
19. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap. (DEPUNCTARE 5 KG)
20. Concurentii vor lasa standul curat dupa terminarea competitiei. Gunoiul menajer va fi depozitat in sacii menajeri oferiti de organizatori,acestia urmand a fi lasati in locurile indicate la finalul concursului. / (DEPUNCTARE 5 KG)
21. Sunt interzise manifestarile huliganice si muzica data tare. (DEPUNCTARE 5 KG)
22. Daca se constata ca o echipa ajuta cu peste o alta echipa pentru avantajare la premii – ELIMINAREA din concurs a echipelor vinovate.
23. Orice diferende legate de locuri,directii de pescuit sau alte probleme care pot aparea pe timpul concursului se vor rezolva de catre arbitrii,echipele fiind obligate sa accepte hotararile acestora.
24. La doua avertismente acumulate, echipa in cauza va fi sanctionata cu depunctarea cu 10 de kg,iar la trei va fi eliminata din concurs. La acumularea a 2 sanctiuni cu depunctare, echipa in cauza va fi eliminata din concurs.
25. Fiecare concurent va trebui să cunoască și să respecte acest regulament ! ! !

ARBITRAJUL:
Arbitrajul va fi asigurat de catre 2 arbitrii.
Arbitrii pot controla la orice ora, fara acceptul participantilor, folosirea monturilor, a nadelor sau a standului.

MASA FESTIVA si PREMIEREA:
Dupa terminarea competitiei, organizatorii si sponsorii ofera tuturor participantilor masa festiva.
In spirit de fair-play, toti participantii vor lua parte la masa festiva si la felicitarea castigatorilor.

PROGRAMUL CONCURSULUI:
-adunarea participantilor – sâmbătă 17 octombrie la ora 08.00; orele 08.30 tragerea la sorti a standurilor si prezentarea regulamentului;
-între 08.30 si 9.00 echipele se campeaza pe standuri, sondeaza apa, dar NU pot pescui;
-START la ora 9.00;
-sambata ora 9.00 – sambata ora 14.00, competitie in desfasurare;
-sambata ora 14.00 finalul competitiei. Daca o echipă se află în drill la momentul incheierii concursului, se mai acordă 15 minute pentru scoaterea peștelui.
* poate suferi modificari

REGULAMENTUL COMPETIȚIEI/SANCȚIUNI:

1. Se pescuieşte cu o singură undiţă (vargă, lansetă cu pluta, rubesiană) cu un singur cârlig. Cârligul va fi obligatoriu în capătul liniei. Nu este permisă folosirea momitorului pe fir, dar nici a cosuletului de nădire pe fir. Nu este permisă folosirea geamandurilor de marcaj şi a markerilor. Pe mal concurentul poate avea un număr nelimitat de undiţe de rezervă.

2. Concursul se desfăşoară într-o singură manşă, de cinci ore in intervalul 9-14, fără schimbarea standurilor iniţiale.

3. Fiecare concurent îşi trage la sorţi numărul standului, în funcţie de ordinea înscrierii.

4. La intrarea în standuri concurenţii au la dispoziţie o oră pentru pregătirea ustensilelor şi a nadei, timp în care se interzice pescuitul sau nădirea.

5. Momeala: nadă vie, făinuri, pelete, boabe (cereale),peştişor viu, bucaţică de peşte, ochi de peşte si năluci artificiale.

6. Nădirea grea se face timp de 15 minute, înainte de startul manşei de concurs.

7. Se punctează toate speciile, fără limită de dimensiune.

8. Scoaterea pestelui se face în limita sectorului fiecărui concurent, fără a deranja vecinii de stand.

9. La semnalul de încetare a concursului, concurenţii îşi scot din apă ustensilele de pescuit şi aşteaptă comisia de arbitraj, pentru evaluarea rezultatelor.

10. Este interzisă intrarea în apă.

11. Se recomandă a nu se consuma băuturi alcoolice în timpul concursului.

12. Clasamentul final se stabileşte după cântărirea punctelor în funcţie de cantitate capturată.

13. După concurs, peştii prinşi se eliberează în mediul lor, tot peștele prins, indiferent de specie sau greutate, se eliberează fără excepție!.


14. Nerespectarea regulamentului atrage după sine avertisment din partea arbitrilor, mergând – în funcţie de gravitate – până la eliminarea concurentului din concurs, făra a se returna taxa de participare.


Alte dispozitii:

După încheierea manşei, juvelnicul va fi ridicat din apă la sosirea arbitrului, pentru cântărire, după care peştele va fi eliberat cu grijă, în prezenţa unuia dintre organizatori.

Cântărirea se va efectua cu un singur cântar de către arbitrul principal, împreună cu concurentul şi, obligatoriu, un vecin de stand. Cântărirea se face şi se înscrie în grame, într-un tabel pe care vor semna concurentul, arbitrul şi unul dintre vecinii de stand. Nici o reclamaţie ulterioară nu va fi luată în considerare.

Concurenţii vor nădi şi pescui numai in faţa standului propriu. Pe timpul concursului, concurenţii nu au voie sa primească ajutor de la nici o persoană la scoaterea capturii.

În timpul manşei, concurenţii sunt obligaţi să păstreze liniştea. Sunt interzise discuţiile cu vecinii de stand, folosirea radiourilor etc. În cazul folosirii de cuvinte înjurioase sau obscene la adresa altor concurenţi, arbitrilor sau organizatorilor, vinovatul este eliminat din concurs.

Concurenţii nu au voie să scoată capturile în afara standului. În cazul în care peştele a depăşit limita standului nu se va puncta. Plecarea şi revenirea în stand se face numai dupa anunţarea arbitrului de sector.

Dacă intervin probleme care au fost omise din regulament, acestea vor fi soluţionate la faţa locului de organizatori.

Orice încercare de fraudă atrage dupa sine descalificarea concurentului sau a concurenţilor implicaţi.

În caz de vreme nefavorabilă, ce poate pune în pericol viaţa concurenţilor (furtună, descărcări electrice, vânt foarte puternic), organizatorii pot întrerupe parţial sau total desfăşurarea concursului. O decizie privind eventuala reprogramare a concursului, eventual stabilirea caştigătorilor în baza rezultatelor obţinute până la întreruperea concursului va fi luată pe loc de organizatori.

Orice partidă de pescuit implică riscuri inerente de accidente, pe care, este de la sine înţeles, participanţii la concurs şi le asumă. În consecinţă, organizatorii nu pot fi traşi la răspundere în cazul producerii unor accidente nedorite.

Fiecare concurent se obligă odată cu achitarea taxei de înscriere să respecte regulamentul acestui concurs.
ARBITRAJUL:
Arbitrajul va fi asigurat de catre 1 arbitru.
Arbitrul poate controla la orice ora, fara acceptul participantilor, folosirea monturilor, a nadelor sau a standului.
MASA FESTIVA SI PREMIEREA:
Dupa terminarea competitiei, organizatorii si sponsorii ofera tuturor participantilor masa festiva.
In spirit de fair-play, toti participantii vor lua parte la masa festiva si la felicitarea castigatorilor.

 

 

 

FIR INTINS !